Dit jaar ben in voor de eerste keer naar Orgatec geweest. Voor degenen die niet weten wat Orgatec is… het is de op één na grootste beurs ter wereld met betrekking tot kantoorinrichting.

Omdat ik ondervind dat grens tussen kantoorinrichting en de inrichting van privéwoningen meer en meer vervaagt dacht ik er mij eens in te verdiepen. Op uitnodiging van Vitra (lucky me!) ben ik dus naar Keulen afgereisd om onder andere een bezoekje te brengen aan hun stand.

Vitra – WORK 2018

Vitra was letterlijk heel aanwezig op de beurs gezien ze samen met enkele partners een volledige hal ter beschikking hadden. Onder gepaste begeleiding kregen we een rondleiding waarin de highlights werden besproken.

WORK 2018 focust op de kantoren en openbare ruimtes die het weefsel vormen van de moderne werkdag. Het kantoor van vandaag is compleet anders dan we het pakweg 5 jaar geleden kenden. Elke plaats kan geschikt zijn als kantoor, men moet met andere woorden kunnen inpluggen met je laptop in een bibliotheek,  café, gewone huiskamer,…en gewoon aan de slag kunnen. In tegenstelling hiermee moeten de kantoorruimtes vandaag meer huislijk gaan aanvoelen. Een aangename werkplek werkt motiverend voor de werknemers en trekt ook nieuwe werknemers aan. Wie wil er nu niet gaan werken in een kantoor met een bar en kickertafel?

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.